Електронен Бизнес наръчник за малки и средни предприятия, който е разработен

...
Електронен Бизнес наръчник за малки и средни предприятия, който е разработен
Коментари Харесай

Европейската комисия подкрепя подобряването на бизнес средата в България

Електронен Бизнес справочник за дребни и междинни предприятия, който е създаден особено да улесни бизнесмените в процеса на търсене на информация, да усъвършенства достъпа до законодателството и да облекчи бизнеса в оправянето с най-сложните административни процедури е оповестен на уебстраницата на Министерството на стопанската система. Чрез електронния справочник бизнесмените ще намират бързо синтезирана информация за голям брой бизнес интервенции, които са предизвикателство, изключително за дребните и започващите компании. В същото време от него ще могат да се възползват всички предприятия, без значение дали в този момент стартират своята активност, желаят да разширят своя бизнес или да прекратят активността си.

Бизнес наръчникът бе публично показан през днешния ден в наличието на представители на Европейската комисия, обществени институции, дребния и междинен бизнес и работодателските организации. Наръчникът е наличен на интернет страницата на Министерство на стопанската система, на български и на английски език.

„ Подобряването на ефикасността на политиките в поддръжка на дребните и междинните предприятия и основаването на по-благоприятна среда за напредък за фирмите, опериращи в България са измежду главните цели на Министерство на стопанската система “, уточни на представянето на електронния справочник Началникът на политическия кабинет на министерството госпожа Миглена Александрова.

Бизнес наръчникът съдържа къси описания и насоки за над 120 регулации, разпределени съгласно етапа на виталния цикъл на предприятията. Те имат за цел да обяснят и насочат МСП в процесите на пускане на бизнес, административно ръководство, финансови и счетоводни интервенции, търговски действия, отбрана на персоналните данни, присъединяване в процедури по Закон за обществените поръчки, научна и развойна активност, смяна в структурата на бизнеса или преустановяване на активността. Наръчникът съдържа голям брой препратки към други институции, стратегии и мостри на документи, за да увеличи достъпа до информация и облекчи бизнеса в оправянето с разнородни административни процедури.

Проектът бе осъществен на няколко стадия, в границите на които бяха извършени изследвания и изявленията със заинтригувани страни и представители на бизнеса, със специфичен фокус върху дребните и междинните предприятия, с цел да бъдат разпознати най-често прилаганите и най-сложните правни и регулаторни разпореждания, засягащи активността на дребните компании в България. В резултат на извършения разбор бяха избрани законодателните актове, които се явяват най-трудни за използване и бе създаден Бизнес справочник, представящ на разбираема за бизнеса лексика по-голямата част от режимите и процедурите, които МСП би трябвало да съблюдават в своята активност.

Бизнес наръчникът е създаден по план „ Техническа поддръжка за правене на Инструмент за подкрепяне на дребните и междинните предприятия за използване на регулационни режими “ и се финансира от Програмата за поддръжка на структурните промени към Европейската комисия. Проектът е осъществен от ПрайсуотърхаусКупърс дружно със Службата за поддръжка на структурните промени.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР